Lån trots betalningsanmärkning


Om man inte betalar en räkning i tid så kommer man med största sannolikhet att få någon slags påminnelse. Detta är ganska vanligt och absolut ingenting att oroa sig för. Om man där emot missar påminnelser samt brev från Inkasso så kan man dock ligga risigt till. Det här kan nämligen leda till en betalningsanmärkning som registreras hos Upplysningscentralen (UC).

När man väl har en anmärkning så kan det med tiden bland annat leda till att man får svårt att låna pengar, köpa på kredit, hyra lägenhet eller att teckna olika typer av abonnemang.  Detta även om man tagit hand om skulden som ledde till anmärkningen. Om man vill ta lån trots betalningsanmärkning så måste man vända sig till kreditgivare som är villiga att bortse från anmärkningen.

Lån med betalningsanmärkning

Det finns vissa lån som man knappast kan få med betalningsanmärkning och till dessa hör banklånen från flera av de traditionella banker som man vänder sig till då man vill låna till exempelvis bostad eller bil. Om man vill låna ett större belopp trots sin betalningsanmärkning så är det därför ofta bättre att sikta på kreditgivare som inte jobbar på samma sätt som vanliga banker.

Hos dessa har man en chans att bli bedömd utefter faktiska förutsättningar och inte av ett misstag som begick för ett år sedan. De här lånegivarna kommer nämligen att se närmre på vilken typ av inkomst man har, hur man bor, och annan information som kan skvallra om en ordnad ekonomi som kan hantera det lån som man ansöker om.

Bli av med anmärkningen

Om man upptäcker att man inte kan få lån på grund av en betalningsanmärkning så kan man känna att det är orättvist. Det händer att betalningsanmärkningar utfärdas felaktigt och då kan man överklaga och få anmärkningen makulerad. Om detta inte är fallet så finns det inget att göra åt saken. Det kan dock vara en god idé att själv undersöka om man har en anmärkning innan man ansöker om ett lån. Varje kreditupplysning registreras nämligen och då är det onödigt att man samlar på sig kreditupplysningar hos UC då man redan innan ansökningen kunde ha konstaterat att det skulle bli ett nej. Vet man om att anmärkningen finns där så kan det därför vara bättre att direkt vända sig till en kreditgivare som ger lån trots betalningsanmärkning.

Man ska alltid vara noggrann med att alltid betala tillbaka sina skulder i tid, alternativt göra upp med företaget som man lånat eller handlat från om en ny betalningsplan för att slippa anmärkningar. En privatperson kommer att få leva med den registrerade betalningsanmärkningen under 3 års tid medan en näringsidkare kommer att ha den kvar i UCs register under hela 5 års tid innan betalningsanmärkningen helt försvinner!

Sms lån med betalningsanmärkning

När man bara behöver ett mindre lån så kan man finna flera bra alternativ för detta online. Det finns bra mikrolån och sms lån som ges trots betalningsanmärkning. Det man måste vara medveten om är att dessa är dyrare än vanliga lån. Dels så läggs det på avgifter och ränta, och dels så ska man betala tillbaka snabbt. För den som råkar ut för en oväntad utgift mot slutet av månaden så kan snabblån med betalningsanmärkningen bli räddningen.

Ha dock aldrig så bråttom att du inte jämför villkoren mellan olika lånegivare så att du verkligen får det bästa lånet. Läs mer om sms lån med betalningsanmärkning under de olika flikarna här på sidan och genom att klicka dig vidare och navigera dig fram i menyn längst upp på hemsidan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>