Sms lån, mikrolån & snabblån


Den som behöver låna en mindre peng snabbt kan dra stor nytta av det som kallas för sms lån eller mikrolån. Det här är mindre lånebelopp som man får utan större procedur och anledningen till att lånen ofta kallas för sms lån är att de kan ansökas om via telefonen.

Även om det ofta är mycket lätt att få snabblån så ska man vara medveten om de många olika krav som ställs på låntagare. Det är fortfarande så att man måste vara kreditvärdig och klara av att betala tillbaka pengarna i tid för att få ta lånen. Har man bara ordnad ekonomi så går det snabbt och lätt att få ett mikrolån, och man kan ta hand om det hela direkt online eller via sin telefon. Ett snabblån kan vara ett utmärkt alternativ för att klara av tillfälliga ekonomiska problem. Några exempel på situationer då ett smslån kan komma väl till pass är bland annat när man måste fylla kylen med matvaror några dagar innan lönen kommer eller när man akut måste gå till tandläkaren!

Lånesummor för snabblån

Lånesumman för ett mikrolån brukar ligga på några tusenlappar, men det finns även snabblån som gäller för några hundralappar och lån som sträcker sig upp till 20000 kronor eller mer. Hur mycket pengar man kan låna beror lite på de regler som kreditgivaren har för kunder som vill ta lånen. Det är till exempel ganska vanligt att man först måste bevisa sig själv pålitlig som kund genom att ta ett mindre lån.

Om man återbetalar lånet plus räntan i tid till kreditgivaren brukar man där efter kunna få ta ytterligare lån fast med högre lånesumma. Det är ju trots allt lite av en risktagning för kreditgivaren då man ger lån utan säkerhet så det är klart att man måste vara noggrann med att undersöka sina låntagare innan ett fullt förtroende ges.

Låna med betalningsanmärkning genom sms lån

Om man har fått en betalningsanmärkning så kan detta ställa till med problem då man vill låna pengar via sms. Trots att man klarat upp missförstånd och betalat den räkning som ledde till anmärkningen så försvinner inte noteringen hos UC. Många banker och kreditgivare säger blankt nej till lån för kunder med betalningsanmärkning eftersom detta ses som ett bevis på att man inte klarar av att betala tillbaka i tid. Detta gäller även för mikrolån, men det finns faktiskt företag som ger snabblån med betalningsanmärkning om man i övrigt har en ordnad ekonomi.

Återbetalningstid för sms lån och mikrolån

Olika kreditgivare har olika återbetalningsvillkor, men generellt sett så brukar mindre belopp förväntas betalas tillbaka inom en månads tid. Det är mycket viktigt att man tar reda på vad återbetalningstiden för ett mikrolån ligger på innan man ansöker om det.

Det är alltid en fördel om man tillåts förlänga denna tid om det inte går att betala tillbaka i tid. Man får förstås räkna med en extra kostnad för detta men det kan det kanske vara värt. Det finns till exempel många långivare som erbjuder återbetalningstider för sms lån och snabblån på mellan 1 månad och 3 månader beroende på hur mycket pengar man vill låna. Det finns också aktörer som godkänner förlängning av återbetalningstiden mot en rimlig summa pengar.

Finn det bästa alternativet för sms lån, mikrolån eller snabblån!

I och med att det finns så många olika aktörer som erbjuder sms lån så kan det vara svårt att veta vilket man ska välja. Först och främst så ska man bestämma sig för vilket belopp man vill låna. Nästa steg blir att jämföra olika kreditgivare och se vilka avgifter och vilken ränta de tar för detta lånebelopp. Ibland kan man finna snabblån som ges till nya kunder utan ränta. Detta är fördelaktiga erbjudanden som kan vara bra att ta tillvara på, men enbart om man verkligen tycker att det som kreditgivaren har att erbjuda är intressant och vettigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>