Lån utan säkerhet, privatlån & blankolån


När ett privatlån kallas för blankolån så innebär detta att lånet är utan säkerhet. Banken kommer alltså att bevilja ett lån utan att kräva att man anger en säkerhet för de pengar man lånar. När man exempelvis ansöker om ett bostadslån så blir hemmet säkerhet för lånet, men vid ett lån utan säkerhet så krävs alltså ingen säkerhet.

Den här typen av lån kan vara väldigt praktisk då man har behov av att låna ett större belopp men inte kommer att köpa något som kan fungera som säkerhet för banken. Ett exempel på detta är att man kanske vill ut och resa eller att man vill köpa en större pryl som en ny kamera eller en motorbåt. Faktum är att kreditkort är en form av blankolån eftersom banken med dessa erbjuder en kredit som man kan utnyttja som en typ av lån.

Vem kan få blankolån?

För att få ett blankolån så måste man vara kreditvärdig. En grundlig bedömning av ens privatekonomi görs, men även av den återbetalningsförmåga som man anses ha av banken. Saker som kommer att påverka om man får lånet eller inte är om man har ett fast jobb och hur hög årsinkomst man har. Annat som undersöks är om man bor på en fast adress och hur man har hanterat sina affärer tidigare. Den som har betalningsanmärkningar hos UC kan som regel inte få privatlån på större summor. För mindre belopp så finns det kreditgivare som godtar betalningsanmärkningar så länge som man har en ekonomi som gör en återbetalning möjlig.

Annat som påverkar är förstås ålder och om man har andra tidigare lån. Det som vissa missar är att kreditupplysningar lagras vilket kan leda till ett nej till ett privatlån. Man ska därför vara försiktig med att ansöka om lån hur som helst eftersom denna aktivitet kan ses som ett tecken på att man har problem med sin ekonomi.

Kostnader för privatlånet

Det är viktigt att förstå att privatlån utan säkerhet kostar mer än många andra typer av lån. För att kreditgivare ska tjäna på dessa lån så ökas återbetalningstakten samt avgifter och räntor. Är man bara medveten om detta så kan man dra stor nytta av blankolån. Mindre privatlån som ges i form av sms lån är mycket smidiga, men här ska man betala tillbaka mycket snabbt. Om man inte klarar av att betala tillbaka ett privatlån utan säkerhet i tid så kan det leda till straffavgifter och konsekvenser som kan bli mycket kostsamma. När man jämför olika blankolån så måste man därför även jämföra de regler som gäller för försenade betalningar så att man kan hitta det som ger flest fördelar.

Hitta det bästa lånet utan säkerhet

Idag finns det många tjänster för den som behöver ett snabbt lån. Man kan finna information om de olika kreditgivarna online och det är ganska enkelt att jämföra det de erbjuder. För att få rätt information så är det viktigt att man anger ett specifikt belopp som man vill låna.

Det kan nämligen skilja sig rejält i kostnader och ränta mellan olika banker och kreditgivare trots att det handlar om samma summa. Kom ihåg att du inte behöver ansöka för att få informationen. Många sajter ger dig uppgifterna utan att du behöver registrera dig och skicka en faktisk låneansökan. Om du är intresserad av att låna pengar utan säkerhet så kan du enkelt finns information om olika banker och kreditgivare som erbjuder blankolån och privatlån genom att navigera dig fram i menyn längst upp på denna sida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>