Det finns tre stora skillnader mellan att handla aktier och binäraoptioner. För det första är det mycket sällan som den som investerar i aktier förlorar hela det investerade kapitalet, något som kan ske med optioner. För det andra kan man få betydligt större utdelning av optionerna och för det tredje erbjuder många mäklare bonusprogram vid optionshandel. Några av de bonusar som går att få är:

Continue reading »

 

I stort sett varje svensk har eller kommer att ta ett lån i livet. Samhället är uppbyggt på ett sätt som gör att lånandet är del av vardagen. För att klara av studier tas CSN-lån, bilinköpet finansieras med ett billån och huset av ett huslån. Därutöver kan det komma perioder då man har behov av mindre lån som privatlån eller snabblån.  Oavsett vad det handlar om för lån så kan man tänka på följande tre punkter för att få så bra avtal som möjligt.

Continue reading »

 

Ett smslån är helt enkelt ett mikrolån/mindre lån som du enkelt kan ansöka om via din telefon, internet eller att just som det låter, genom sms. Istället för långa väntetider och handläggningstider som hos den “vanliga banken” så får du genom sms-lån besked väldigt snabbt om du är beviljad ditt lån eller inte. Vi talar då inte om dagar och inte heller veckor, utan utan när du ansöker om ett smslån får du besked inom några minuter. Efter att du har blivit beviljad ett lån så har du pengarna direkt på ditt konto (Om du har samma bank som kreditgivaren) eller om du har en annan bank så har du pengarna samma dag eller nästa helgfria vardag.

Continue reading »

 

Är du intresserad av att köpa en bil samtidigt som du saknar pengarna? Då kan du snabbt och lätt ansöka om att låna pengar direkt på internet genom ett billån. Det finns mängder av möjligheter för den som behöver låna pengar idag, och långivarna på den svenska marknaden är fler än någonsin.

Continue reading »

 

Att låna pengar behöver idag verken vara speciellt ansträngande eller svårt. Allt eftersom internet har vuxit till vad det är idag så har det också under tiden blivit allt enklare att låna pengar direkt på nätet. Numera behöver man inte personligen traska ner till det lokala bankkontoret för att ansöka om ett lån, utan det räcker istället med att man med hjälp av några enkla knapptryck på sin dator, mobil eller surfplatta klickar sig in på bankens hemsida och lånar pengar där. En av orsakerna till detta stavas e-legitimation.

Continue reading »

 

Flera stora banker, bland annat SEB och SBAB har sålt vidare uppgifter om de personer som bankerna nekat bostadslån till andra mindre bolåneinstitut. De mindre bolåneinstituten tar ofta mycket högre ränta för sina bostadslån, och det är inte ovanligt att kunder som väljer att låna pengar hos små bolåneinstitut tvingas betala dubbelt så hög ränta som de skulle gjort om de fått lån hos en storbank.  Detta enligt en artikel som tidningen SVD publicerade i början av April 2013.

Continue reading »

 

Oerhört många svenskar lånar varje år pengar i form av bolån, privatlån, snabblån eller andra former av SMS-lån. Vad många dock inte vet om är att dem faktiskt kan spara tusentals kronor varje år genom att göra avdrag för sina ränteinbetalningar till banken hos skatteverket i sin deklaration.

Continue reading »

 

Det finns flera miljoner människor i Sverige som har lånat pengar genom bostadslån för att kunna köpa sitt eget boende. Bostadslånet är för väldigt många det största lånet som man någonsin tar under sin livstid, och därför är det något förvånande att väldigt många struntar i att pruta på sin bolåneränta.

Continue reading »

 

Det finns förslag från regeringen som innebär att det skulle bli både enklare och framförallt mycket billigare att byta bank för sina bolån i framtiden än vad det är idag. I nuläget har de svenska bankerna möjlighet att ta ut en relativt stor summa pengar i ersättning av låntagare som vill säga upp sina bundna lån tidigare än vad parterna kommit överens om från början.

Continue reading »

 

Sugen på att låna pengar till att köpa en ny bil? Det finns väldigt många möjligheter att låna pengar för att köpa en bil, speciellt för dem som har fast inkomst. De allra flesta banker erbjuder faktiskt så kallade billån, som egentligen är rena blankolån eller lån utan säkerhet, men som är specialutformade för att just passa ett bilköp. Andra väljer iställetatt låna pengar på huset för att få loss pengar till sitt bilköp.

Continue reading »