Ett smslån är helt enkelt ett mikrolån/mindre lån som du enkelt kan ansöka om via din telefon, internet eller att just som det låter, genom sms. Istället för långa väntetider och handläggningstider som hos den “vanliga banken” så får du genom sms-lån besked väldigt snabbt om du är beviljad ditt lån eller inte. Vi talar då inte om dagar och inte heller veckor, utan utan när du ansöker om ett smslån får du besked inom några minuter. Efter att du har blivit beviljad ett lån så har du pengarna direkt på ditt konto (Om du har samma bank som kreditgivaren) eller om du har en annan bank så har du pengarna samma dag eller nästa helgfria vardag.

Ett smslån är per definition ett litet lån och du kan i regel låna max 15-20,000 kr. Det vanligaste är dock att låntagaren lånar ca 1-5000 kr.
Det som skiljer sig markant från ett vanligt blancolån är självklart räntan eftersom det är höga räntor som smslångivarna tjänar sina pengar på. När du ansöker om ett smslån förväntas du betala tillbaka de lilla lånet i tid och återbetalningstiden är allt som oftast 30 dagar. Många långivarne brukar däremot bjuda på ditt första lån lån utan ränta och avgifter, och detta brukar marknadsföras som “Gratis smslån”.

Många ansöker om ett smslån för att ha möjligheten att köpa något materiellt som exempelvis en mobiltelefon, en dator eller något annan pryl. Det är också vanligt att människor använder smslån för att betala en räkning som dem inte har räknat med eller för att betala någon annan oväntad utgift snabbt. Smslån i all ära, det kan verkligen vara en räddare i nöden, men det är samtidigt livsviktigt att du betalar tillbaka de pengar du lånar i rätt tid. Uteblivna återbetalningar har en tendens att bli extremt dyra i längden med tanke på alla straffavgifter och tilläggsräntor som smslånföretagen i regel tar ut.

Snabb och enkel utbetalning

Som vi nämnde tidigare i artikeln så är smslån oftast den absolut snabbaste vägen till att få ett tillskott i kassan. Många vet hur det är att försöka få ett lån via banken. Det är ofta tidskrävande och kan ta otroligt mycket energi från dig och kraven är oftast väldigt högt ställda. Smslån är precis som ett mindre privatlån via banken, dock med lägre belopp, du behöver oftast ingen säkerhet eller insats när du ska ta ett smslån.

Jämförelse mellan olika smslångivare

Det kan ibland kännas som en djungel av olika långivare där ute. Alla företag och långivare försöker hävda att just dom är bäst och har de mest fördelaktiga lånen. Men vad är egentligen sanningen? Om du är intresserad av att se en lista på olika smslångivare kan du läsa mer på följande länk: Läs mer om dom bästa smslånen 2014 här

Smslån i praktiken

Det finns några centrala skillnader mellan dessa snabba smslån, även s.k. snabblån och andra sorters lån eller krediter. Smslån är kortsiktiga och främst ämnade för privatpersoner som behöver en mindre summa pengar snabbt och som inte vill eller kan låna dessa av släktingar eller vänner. Det rör sig oftast om belopp mellan 500 – 5000 kronor. För den som behöver låna liknande belopp snabbt kan smslån vara den perfekta lösningen. När du fått pengarna på ditt konto har du vanligen 30 dagar på dig att betala tillbaka dessa. Du betalar tillbaka när du vill inom den utsatta tiden och kan alltså redan göra dig kvitt lånet under hela löptiden! Vid utebliven betalning får du naturligtvis en påminnelse hemskickad. Precis som hos alla andra kreditgivare resulterar utebliven betalningen av påminnelse i att du får ett inkassokrav och riskerar att få en betalningsanmärkning.

Är du intresserad av att läsa mer om smslån? I så fall kan du kika på hemsidan här, den bästa guiden för smslån 2014

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>