Sugen på att låna pengar till att köpa en ny bil? Det finns väldigt många möjligheter att låna pengar för att köpa en bil, speciellt för dem som har fast inkomst. De allra flesta banker erbjuder faktiskt så kallade billån, som egentligen är rena blankolån eller lån utan säkerhet, men som är specialutformade för att just passa ett bilköp. Andra väljer iställetatt låna pengar på huset för att få loss pengar till sitt bilköp.

Låna pengar till en snygg bil genom ett billån!

Ett billån kan vara väl behövligt när man köper bil. Bild: Modrak via Wikimedia.org

Beroende på om man tänkt köpa en begagnad bil av en privatperson genom annons eller om man istället väljer att handla sin bil hos en bilhandlare så finns det olika tillvägagångssätt för att låna pengar. Om man tänkt handla bilen privat, men inte har någon bostad att belåna så passar förmodligen ett lån likt det som finns beskrivet ovan i texten (billån/blankolån). Men om man istället hellre vänder sig till en bilhandlare för att köpa bil så är det snarare regel än undantag att bilhandlaren kan hjälpa till med en finansieringsplan.

Vilket lån är bäst för bilköpet?

Av alla olika typer och varianter av lån så brukar medlemslån vara det billigaste alternativet. Medlemslån är helt vanliga lån utan säkerhet, men som bara kan beviljas av vissa banker till personer som är anslutna till facket.
Även att låna pengar på sitt hus eller på sin lägenhet genom att utöka bolånet kan vara ett väldigt bra alternativ för att få loss pengar till sitt bilköp. Med tanke på att räntan på ett bostadslån är väldigt låg, så behöver det inte kosta speciellt många tusenlappar per år att låna pengar till en bil i 100,000 kronorsklassen.

Det finns även väldigt förmånliga vanliga privatlån (läs mer om dessa lån här) för den som verken är ansluten till facket eller har någon bostad att belåna. Om man bestämmer sig för att ta ett privatlån för att få loss pengar till ett bilköp så är det väldigt viktigt att ta sig tid och noga söka på marknaden efter ett fördelaktigt lån. Genom att hitta ett lån med låg ränta så finns mycket pengar att spara gentemot ifall man väljer ett lån med högre ränta.

Betala av lånet för bilen så snabbt som möjligt

Efter det att man köpt sin bil så kan det vara en god idé att försöka betala av lånet så fort som möjligt. Detta beror på att en bil ofta tappar väldigt mycket i värde. Detta gäller speciellt nya bilar där det inte är ovanligt att bilens värde sjunker med runt 50 % redan under de 3 första åren.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>